Tot 30 maanden gevorderd voor diefstal met geweld in Harelbeke

Redactie KW

De openbare aanklager vordert tussen veertien en dertig maanden effectieve celstraf voor vier twintigers die in oktober vorig jaar in Harelbeke een gewelddadige overval pleegden op een man.

Twee beklaagden vormden in aanloop naar de feiten een koppel. Omdat ze het financieel moeilijk hadden, nodigde de vrouwelijke beklaagde het slachtoffer uit naar haar appartement, onder het mom van seks tegen betaling. Toen de man daar aankwam, werd hij echter geïntimideerd door het koppel en door twee mannen in bivakmuts.

“Ze hebben het slachtoffer werkelijk afgetroefd”, stelde de openbare aanklager. “De man raakte ernstig gewond in het gezicht. Dit soort feiten getuigt van een totaal gebrek aan normenbesef en vraagt dan ook om een ernstige bestraffing.” Het OM vordert 30 maanden voor de eerste beklaagde, die al een zestal eerdere veroordelingen opliep. De vrouw riskeert 18 maanden effectief. Voor de twee mannen die met bivakmuts opdaagden om het slachtoffer te intimideren, vordert het openbaar ministerie een celstraf van 14 maanden.

Wie deelde de klappen uit?

De eerste beklaagde zit sinds januari in de cel voor de overval. Volgens hem heeft hij wel een duw uitgedeeld, maar waren het de andere beklaagden die het slachtoffer aftroefden. De overige drie beklaagden, die eveneens een strafblad hebben, draaien het verhaal echter om. Volgens hen is het wel degelijk de eerste beklaagde die de klappen uitdeelde.

Het slachtoffer vraagt terugbetaling van 100 euro en een Blackberry die gestolen werden, evenals een vergoeding van de ziekenhuiskosten, drie dagen arbeidsongeschiktheid en een morele schadevergoeding van 400 euro.

Het vonnis volgt op 6 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier