Tot 30 maanden cel voor negenkoppige drugsbende voor verkoop cocaïne

© gf
Redactie KW

Een negenkoppige drugsbende is veroordeeld tot celstraffen van 8 tot 30 maanden voor de verkoop van cocaïne. Het 39-jarige kopstuk uit Kortrijk kreeg met 30 maanden effectieve celstraf en een boete van 16.000 euro de zwaarste straf. De rechter verklaarde ruim 30.000 euro drugsgeld verbeurd.

De zaak ging in 2015 aan het rollen nadat de politie info had gekregen dat Khalid D. uit Kortrijk zich opnieuw inliet met het dealen van cocaïne op grote schaal in Kortrijk. In 2009 liep hij al eens vijf jaar cel op voor grootschalige drugshandel. “Het kopstuk had geleerd uit zijn fouten maar dan op een slechte manier”, aldus de openbare aanklager. “Hij hield zich veel meer op de achtergrond en communiceerde in codetaal. Zo betekende ‘verf’ cocaïne en met ‘schilderen’ bedoelden ze dealen.” Volgens het openbaar ministerie reisde Khalid D. naar Mexico om contacten te leggen met een internationale drugstrafikant.

Intensief telefoononderzoek bracht de betrokkenheid van acht anderen uit Wevelgem, Dour en Antwerpen aan het licht. Een 33-jarige man uit Antwerpen zorgde voor de invoer van de cocaïne. Hij huurde ook vaak auto’s om van Antwerpen naar Kortrijk te komen. Een 39-jarige man uit Dour was de man op het veld. Bij hem werd tijdens de huiszoeking 23.300 euro cash gevonden. Hij leverde ook de cocaïne aan een 35-jarige man uit Wevelgem.

Khalid D. ontkende dit keer alle betrokkenheid bij de grootschalige cocaïnehandel. De reis naar Mexico maakte hij als vakantietrip met zijn vriendin, hield hij vol. Nochtans stelde de politie vast dat een luxueuze flat had, ondanks het feit dat hij geen officieel inkomen had.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier