Tot 30 maanden cel voor handtasdiefstal in Knokke

© iStock
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 49-jarige Waal tot 30 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een gewelddadige diefstal in Knokke-Heist. Zijn kompaan kreeg 18 maanden voorwaardelijk. De beklaagden roofden de handtas van een 81-jarige vrouw en konden pas na een wilde achtervolging ingerekend worden.

Op 12 juli werd een 81-jarige vrouw in de inkomhal van een appartementsgebouw langs achter aangevallen. Antoine B. (24) gaf een forse duw en ging aan de haal met de handtas van het slachtoffer. De Luikenaar werd buiten opgewacht door Jean P. uit Flémalle, waarna ze met hun scooter op de vlucht sloegen.

Dankzij een getuige en de ANPR-camera’s kon de politie snel de achtervolging inzetten. Tijdens die achtervolging werden snelheden tot 160 kilometer per uur gehaald. Uiteindelijk konden de verdachten enkele kilometer voorbij de Nederlandse grens door de Nederlandse politie ingerekend worden. In de scooter werden juwelen, een alarmpistool en de gestolen handtas aangetroffen. De verdachten werden twee weken later aan ons land overgeleverd en zitten sindsdien in voorhechtenis.

Voor Antoine B. vorderde het OM minstens 18 maanden effectieve gevangenisstraf. Procureur Céline D’havé merkte op dat de beklaagde onder voorwaarden stond voor feiten van belaging. De verdediging legde uit dat B. de overval zou gepleegd hebben op vraag van zijn kompaan. Meester Mélanie Sevenant drong met succes aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Het parket eiste 30 maanden effectieve celstraf voor de tweede beklaagde. Jean P. komt immers ook in aanmerking voor loondiefstal. Tijdens zijn job als koerier zou hij meerdere pakjes met juwelen achterovergedrukt hebben. De beklaagden stonden ook terecht voor de diefstal van een nummerplaat in Sint-Joost-ten-Node. P. blijft echter tevergeefs volhouden dat hij niet wist wat zijn jongere kompaan die bewuste dag in Knokke van plan was.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier