Tot 2 jaar cel voor drugsbende

Een drugsbende is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 9 maanden tot twee jaar voor de verkoop van cocaïne in cafés langs de N43 tussen Harelbeke en Waregem. Ze kregen ook boetes van 2.400 tot 8.000 euro en zien ruim 55.000 euro drugsgeld verbeurd verklaard.

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images

Het onderzoek naar drugsverkoop startte bij Mimoun K. (40) uit Waregem. Via WhatsApp maakte hij afspraken met klanten en leverde drugs in cafés langs de N43. Telefonie-onderzoek en een observatie bevestigde dit. K. was niet aan zijn proefstuk toe want hij liep de voorbije jaren al verschillende veroordelingen voor drugsverkoop op. Hij kreeg dit keer 15 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete.

Op 3 mei sloeg de politie toe, met tal van huiszoekingen en aanhoudingen, ook in het visrestaurant van Miloud L. (43) in Harelbeke. Hij kreeg 12 maanden cel waarvan de helft met uitstel en 8.000 euro boete.

Vandaag verblijven Hafid L. en Hossain El H. uit Sint-Eloois-Vijve (Waregem) nog in voorhechtenis. Zij kregen 15 maanden tot twee jaar cel, waarvan een deel effectief, en een boete. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.