B. was toen aanwezig op een familiefeest maar zijn nicht was daar niet over te spreken omdat hij nog maar pas was vrijgelaten uit de gevangenis. Toen de nicht hem op een trouwfeest enkele maanden later niet wou begroeten begon B. haar te belagen. "Stuk stront", "vuil wijf" of "ooit maak ik u kapot" waren maar enkele van de vele sms'jes die hij haar stuurde.

Volgens het parket dreigde hij ermee zijn nicht, haar man en hun twee kinderen "een voor een af te maken." De procureur vroeg maandag een effectieve celstraf voor B., die op het moment van de feiten onder voorwaarden stond na een eerdere veroordeling. Bovendien waren hem ook nog eens voorwaarden opgelegd in een drugsdossier, dat hem later 37 maanden effectieve celstraf opleverde.

Advocate Elke Casier vroeg de rechtbank rekening te houden met de autismespectrumstoornis van B. "Blaffende honden bijten niet", stelde ze. "Door zijn verblijf in de cel is hij ook niet meer aan drugs verslaafd. Hopelijk kan een werkstraf volstaan." Op 13 januari wordt de zaak verdergezet.

(AFr)

B. was toen aanwezig op een familiefeest maar zijn nicht was daar niet over te spreken omdat hij nog maar pas was vrijgelaten uit de gevangenis. Toen de nicht hem op een trouwfeest enkele maanden later niet wou begroeten begon B. haar te belagen. "Stuk stront", "vuil wijf" of "ooit maak ik u kapot" waren maar enkele van de vele sms'jes die hij haar stuurde. Volgens het parket dreigde hij ermee zijn nicht, haar man en hun twee kinderen "een voor een af te maken." De procureur vroeg maandag een effectieve celstraf voor B., die op het moment van de feiten onder voorwaarden stond na een eerdere veroordeling. Bovendien waren hem ook nog eens voorwaarden opgelegd in een drugsdossier, dat hem later 37 maanden effectieve celstraf opleverde. Advocate Elke Casier vroeg de rechtbank rekening te houden met de autismespectrumstoornis van B. "Blaffende honden bijten niet", stelde ze. "Door zijn verblijf in de cel is hij ook niet meer aan drugs verslaafd. Hopelijk kan een werkstraf volstaan." Op 13 januari wordt de zaak verdergezet. (AFr)