Tommelein vaardigt plaatsverbod uit voor drie jongeren na vechtpartij in Langestraat

De jongeren die het plaatsverbod kregen, waren in een discussie verwikkeld geraakt in de Black Pearl. Aan die zaak zelf werd een verwittiging gegeven. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende hebben drie jongeren van 23, 25 en 26 jaar een plaatsverbod gekregen voor de uitgaansbuurt na een vechtpartij. De Black Pearl kreeg dan weer een verwittiging van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

De jongeren raakten zondagavond slaags in de Langestraat. De politie kwam meteen tussenbeide. De jongeren zouden al meermaals betrokken geweest zijn bij ongeregeldheden in de Oostendse uitgaansbuurt. Ze kregen meteen ook een plaatsverbod van Oostends burgemeester Bart Tommelein. “De drie jongeren kregen een plaatsverbod en mogen zich minstens een maand lang niet vertonen in de uitgaansbuurt. Dat plaatsverbod kan nog twee keer met een maand verlengd worden indien nodig. We geven niet zomaar een plaatsverbod. Het moet al erg zijn. Die jongeren hadden zich al meermaals schuldig gemaakt aan ongeregeldheden, dus leek een plaatsverbod zeker op zijn plaats”, aldus de burgemeester.

Signaal geven

Met het plaatsverbod wil de burgemeester een signaal geven aan de jongeren om het deftig te houden in de Langestraat. Oostende is de enige stad in West-Vlaanderen die het plaatsverbod hanteert. “We willen alleen dat iedereen de regels opvolgt en zijn gezond verstand gebruikt. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus verder tegengaan”, aldus de burgemeester.

De Black Pearl, nog in de Langestraat, kreeg dan weer een verwittiging van de burgemeester. “De politie kwam eerder al eens tussen nadat er nog drank geschonken werd na de ‘last call’. Er mag immers maar drank geschonken worden tot maximum 0.30 uur. Dat laat de klanten toe om tegen 1 uur de zaak rustig te verlaten. Ook de regels rond social distancing werden er al eens in de wind geslagen.

De jongeren die het plaatsverbod kregen, waren in een discussie verwikkeld geraakt in de Black Pearl. Er werd nu een verwittiging gegeven. Bij een volgende overtreding kan er een boete komen en bij nog een overtreding volgt een sluiting. We willen het zeker zo ver niet laten komen, vandaar dat we eerst een verwittiging geven aan de betrokken horecazaak”, besluit de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier