Tim Vanhauwaert trekt naar minister Turtelboom

© Tim Vanhauwaert. (Foto a-GV)
Redactie KW

Dinsdag 29 april trekt Tim Vanhauwaert naar minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). De vader van de vermoorde Tibeau heeft een wetswijziging klaar die kinderen bij familiedrama’s beter moet beschermen.

In de nacht van 7 op 8 maart 2013 vermoordde Isabelle D. haar vier jaar jonge zoontje Tibeau door hem in bad te verdrinken. Zijn vader Tim Vanhauwaert bleef verweesd achter. Hij richtte een vzw op om kinderen bij familiedrama’s beter te beschermen en sleutelde bijna een jaar lang aan een wetswijziging.

“Ik heb mijn wetswijziging met acht punten aan het kabinet van de minister overgemaakt en ik kreeg te horen dat ze achter mijn voorstel staan.”

In Tims wetswijziging zijn acht punten opgenomen. “Belangrijk is dat ik ijver voor een soort safe house voor kinderen die met familiedrama’s te maken kunnen krijgen. Wanneer de situatie uit de hand dreigt de lopen, kunnen ze daar dan terecht.”

Verder stelt de Hoogledenaar ook voor dat mensen die hun kind(eren) opzettelijk doden, nooit nog in de maatschappij mogen komen. “Ze moeten hun rechten als ouder verliezen en verdienen geen tweede kans”, is hij formeel.

(PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.