Op 8 juni had een Nederlandse drugskoerier met potentiële kopers afgesproken in de Sprookjeswijk in Snaaskerke. Younes T. (25) rook op een bepaald moment onraad en probeerde weg te vluchten. Toen hij met zijn voertuig tegen een paal was gecrasht, sprong hij zelfs in het kanaal. In zijn Skoda Fabia vonden de speurders 237 gram cannabis. Voor zijn rol als drugskoerier vorderde het parket 30 maanden effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van 33.000 euro.

De politie kreeg snel twee 19-jarigen als verdachten in het vizier. Oskar P. en Michel V. bleken bovendien ook in aanmerking te komen voor twee gewapende afpersingen begin juli in Bredene. Eén van de slachtoffers was de nieuwe vriend van P. zijn ex-vriendin. "Het is een verontrustende tendens dat ripdeals blijkbaar normaal zijn voor jongeren, zeker in Oostende en Bredene", aldus procureur Mike Vanneste. Het OM hekelde het patsergedrag en de gangstermentaliteit van de beklaagden. "Voor hetzelfde geld rijdt die koerier zich dood tegen die paal."

Oskar P. bekende dat hij twee schoten loste met zijn alarmpistool, maar vuurde naar eigen zeggen in de lucht. De verdediging drong aan op een strenge werkstraf, omdat de jongeman in de gevangenis alleen maar meer slechte vrienden leert kennen. Zijn kompaan hoopt op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Beide beklaagden vroegen wel de vrijspraak voor een poging tot afpersing, toen een koppeltje na een vrijpartij werd lastiggevallen op een parking.

Op 15 oktober werd Oskar P. al veroordeeld tot vier maanden effectieve celstraf voor smaad en weerspannigheid. De jongeman van Poolse origine spuwde in het gezicht van een agent en ondertekende zijn verhoor met HWDP (chuj w dupe policji), het Poolse equivalent van 'All Cops Are Bastards' (ACAB).

De rechter doet uitspraak op 5 december.

(BELGA)

Op 8 juni had een Nederlandse drugskoerier met potentiële kopers afgesproken in de Sprookjeswijk in Snaaskerke. Younes T. (25) rook op een bepaald moment onraad en probeerde weg te vluchten. Toen hij met zijn voertuig tegen een paal was gecrasht, sprong hij zelfs in het kanaal. In zijn Skoda Fabia vonden de speurders 237 gram cannabis. Voor zijn rol als drugskoerier vorderde het parket 30 maanden effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van 33.000 euro.De politie kreeg snel twee 19-jarigen als verdachten in het vizier. Oskar P. en Michel V. bleken bovendien ook in aanmerking te komen voor twee gewapende afpersingen begin juli in Bredene. Eén van de slachtoffers was de nieuwe vriend van P. zijn ex-vriendin. "Het is een verontrustende tendens dat ripdeals blijkbaar normaal zijn voor jongeren, zeker in Oostende en Bredene", aldus procureur Mike Vanneste. Het OM hekelde het patsergedrag en de gangstermentaliteit van de beklaagden. "Voor hetzelfde geld rijdt die koerier zich dood tegen die paal."Oskar P. bekende dat hij twee schoten loste met zijn alarmpistool, maar vuurde naar eigen zeggen in de lucht. De verdediging drong aan op een strenge werkstraf, omdat de jongeman in de gevangenis alleen maar meer slechte vrienden leert kennen. Zijn kompaan hoopt op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Beide beklaagden vroegen wel de vrijspraak voor een poging tot afpersing, toen een koppeltje na een vrijpartij werd lastiggevallen op een parking.Op 15 oktober werd Oskar P. al veroordeeld tot vier maanden effectieve celstraf voor smaad en weerspannigheid. De jongeman van Poolse origine spuwde in het gezicht van een agent en ondertekende zijn verhoor met HWDP (chuj w dupe policji), het Poolse equivalent van 'All Cops Are Bastards' (ACAB).De rechter doet uitspraak op 5 december.(BELGA)