De feiten speelden zich op zondagochtend 21 juni af in Blankenberge. Een zestiger zag hoe de jongeman en zijn vriendin in een ruzie verwikkeld waren. Het meisje stelde voor om een taxi te nemen, terwijl D.K. te voet naar huis wilde. Toen het slachtoffer tussenbeide wilde komen, gingen de poppen aan het dansen. De verdachte deelde rake klappen uit en greep de zestiger bij de keel. Het slachtoffer kon zich uiteindelijk gelukkig nog loswringen. Ook de komst van de politie viel blijkbaar niet in goede aarde bij de verdachte, want ook tegenover de politiemensen stelde hij zich agressief op.

K. werd de volgende dag door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot doodslag en voor doodsbedreigingen aan het adres van de politiemensen. De verdachte beweert zelf dat hij geen klappen uitdeelde. Naar eigen zeggen zou het slachtoffer hem eerst vastgegrepen hebben, waarna de situatie uit de hand liep.

Meester Ellen Eneman vroeg vrijdagochtend met succes om de tiener onder voorwaarden vrij te laten. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen zal geen beroep aantekenen tegen die beslissing van die raadkamer. Na een maand voorhechtenis mag K. vrijdagavond dus de gevangenis verlaten.

(Belga)

De feiten speelden zich op zondagochtend 21 juni af in Blankenberge. Een zestiger zag hoe de jongeman en zijn vriendin in een ruzie verwikkeld waren. Het meisje stelde voor om een taxi te nemen, terwijl D.K. te voet naar huis wilde. Toen het slachtoffer tussenbeide wilde komen, gingen de poppen aan het dansen. De verdachte deelde rake klappen uit en greep de zestiger bij de keel. Het slachtoffer kon zich uiteindelijk gelukkig nog loswringen. Ook de komst van de politie viel blijkbaar niet in goede aarde bij de verdachte, want ook tegenover de politiemensen stelde hij zich agressief op. K. werd de volgende dag door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot doodslag en voor doodsbedreigingen aan het adres van de politiemensen. De verdachte beweert zelf dat hij geen klappen uitdeelde. Naar eigen zeggen zou het slachtoffer hem eerst vastgegrepen hebben, waarna de situatie uit de hand liep. Meester Ellen Eneman vroeg vrijdagochtend met succes om de tiener onder voorwaarden vrij te laten. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen zal geen beroep aantekenen tegen die beslissing van die raadkamer. Na een maand voorhechtenis mag K. vrijdagavond dus de gevangenis verlaten.(Belga)