Tiener riskeert celstraf wegens geweldpleging

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images
Redactie KW

Een 19-jarige Blankenbergenaar riskeert tien maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld. In de foute veronderstelling dat zijn vriendin slagen had gekregen brak hij de neus en het kaakbeen van een man.

In de nacht van 25 augustus vorig jaar kreeg het lief van D.K. ruzie met een ander meisje in Blankenberge. Tijdens de schermutseling greep ze zich vast aan een elektriciteitskast en scheurde daarbij enkele nagels.

Het meisje belde prompt naar D.K. die ter plaatse snelde. Toen hij het bloed aan de vingers van zijn lief zag, sloegen bij D.K. de stoppen door en brak hij met vuistslagen de neus, kaak en oogkas van de vriend van haar rivale.

Wurggreep

Tijdens het proces drong zijn advocate aan op een werkstraf. “Mijn cliënt is enorm beschermend tegenover zijn vriendin en dacht echt dat ze slagen kreeg”, stelde meester Ellen Eneman. “Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al heel veel miserie gekend. Nu wil hij zijn leven weer op de rails krijgen.”

D.K. zat afgelopen zomer een maand in de cel nadat hij in Blankenberge een zestiger, die tussenbeide kwam in een discussie met zijn vriendin, in een wurggreep nam. De feiten werden bestempeld als poging tot doodslag. In de zaak rond de vuistslagen doet de rechter op 10 november uitspraak. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier