Tien strandcabines beschadigd op strand van De Panne, totaal staat op 36 feiten

Het lijkt om puur vandalisme te gaan. © JH
Redactie KW

Op het strand van De Panne ter hoogte van de Zeedijk aan de Mijnstraat werd vanochtend vastgesteld dat er weer tal van strandcabines beschadigd zijn. Deze keer gaat het om een tiental cabines. Vorige week werden nog 26 strandcabines beschadigd in Koksijde.

In de Westkust kampt men momenteel met een golf van vandalisme aan strandcabines. Het lijkt eerder om puur vandalisme te gaan dan wel om pogingen tot inbraak aangezien er telkens op het eerste zicht niets gestolen werd. Een eigenaar van een strandcabine op het strand van De Panne merkte maandagochtend op dat een strandcabine beschadigd was. Hij deed onmiddellijk een rondgang en telde een tiental cabines op het strand ter hoogte van de Mijnstraat waarvan het slot opengebroken was. Het is niet duidelijk of er iets gestolen werd. De politie Westkust is een onderzoek gestart.

Oproep aan buurtbewoners

Eind vorige week werden ook tal van cabines beschadigd op het strand van Koksijde. Dat gebeurde zowel woensdagnacht als donderdagnacht. In totaal werden daar 26 strandcabines opengebroken. Ook daar werd telkens het slot geforceerd en werd geen of nauwelijks buit gemaakt. Er wordt gedacht aan verschillende daders, eerder jongeren die na sluitingstijd van de cafés onder invloed blijven rondhangen en zich uitleven op de strandcabines. Er zouden al enkele daders geïdentificeerd zijn. De politie houdt meer toezicht op het strand maar overal tegelijk zijn is onbegonnen werk. Daarom kunnen buurtbewoners ook mee helpen om een oogje in het zeil te houden. Wie iets verdacht merkt kan altijd de politie verwittigen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier