Tien maanden effectieve celstraf voor vandaal met mes op de Barakken

© Getty Images
Redactie KW

De 21-jarige jongeman uit Menen die op 17 juli op de Barakken een verkeersbord in een raam gooide en een mes trok, liep voor de rechtbank in Kortrijk een effectieve celstraf van tien maanden op. Twee agenten die hem konden overmeesteren maar daarbij gewond raakten, kregen elk een schadevergoeding van ruim 1.000 euro toegekend.

Een conflict tussen de jongeman uit Eritrea en een Ethiopische inwoner van Menen escaleerde aan het Hoornwerk. Filimon A. gooide een verkeersbord in een raam en vluchtte weg. Toen de agenten met de gedupeerde bewoner stonden te praten, dook de vermoedelijke dader opnieuw op.

Hij bleek in het bezit van een mes en weigerde dat op bevel van de agenten te laten vallen. Toch kon de politie de jongeman overmeesteren en het mes afnemen. Ze liepen daarbij wel snijwonden op. Filimon A. probeerde hen ook te bijten en spuwde. Een brug te ver, vonden zowel de agenten als de politiezone Grensleie. Ze stelden zich burgerlijke partij en eisten een schadevergoeding.

A. liet het niet aan zijn hart komen. Hij kwam niet op de rechtbank opdagen. De politiezone Grensleie kreeg een symbolische schadevergoeding van 51 euro toegekend. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.