De beklaagde is afkomstig uit het Brusselse, maar woonde op het moment van de feiten in Bredene. In die periode kreeg hij een leefloon van het OCMW van Bredene. Om dat leefloon als Franstalige te kunnen behouden, was hij verplicht om lessen Nederlands te volgen.

Jean-Marc N. kwam meermaals niet opdagen in de les, maar kon telkens afwezigheidsattesten voorleggen. Na een tijdje bleek echter dat de veertiger zijn doktersbriefjes vervalste. In totaal maakte hij van 14 december 2017 tot 11 juni 2018 minstens zeven keer gebruik van valse afwezigheidsattesten.

(Belga)

De beklaagde is afkomstig uit het Brusselse, maar woonde op het moment van de feiten in Bredene. In die periode kreeg hij een leefloon van het OCMW van Bredene. Om dat leefloon als Franstalige te kunnen behouden, was hij verplicht om lessen Nederlands te volgen. Jean-Marc N. kwam meermaals niet opdagen in de les, maar kon telkens afwezigheidsattesten voorleggen. Na een tijdje bleek echter dat de veertiger zijn doktersbriefjes vervalste. In totaal maakte hij van 14 december 2017 tot 11 juni 2018 minstens zeven keer gebruik van valse afwezigheidsattesten.(Belga)