Tien maanden cel voor agressieveling die kankerpatiënt pak slaag geeft

© gf
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een man uit Izegem kreeg van de Ieperse rechter bij verstek 10 maanden cel en geldboete voor het slaan van een kankerpatiënt. Het slachtoffer overleed een paar maanden na de feiten.

Didier Desmet, de voormalige uitbater van pizzeria La Luna in de Elverdingestraat in Ieper, kampte meer dan 7 jaar met kanker. De man bleef lang strijden tot hij in 2018 het slachtoffer werd van zinloos geweld. In het weekend van straattheater De Gevleugelde Stad zat de man samen met zijn echtgenote op een terras een drankje te nemen. Aan een tafel in de buurt gooide plots een man de drank in een glas in het gezicht van een vrouw met een wenend kind. Didier maakte een opmerking en werd even later hard aangepakt. Het slachtoffer kreeg een slag op zijn het gezicht en viel op de grond. Daar moest hij ook nog een stamp verdragen. De vrouw van het slachtoffer kon de nummerplaat noteren van de wagen waarin de agressieveling plaatsnam. De politie kwam daarmee de dader op het spoor.

Niet aanwezig in rechtbank

R.D. kreeg een dagvaarding in zijn bus om het te komen uitleggen voor de rechter, maar hij stuurde zijn kat. De rechtbank veroordeelde de Izegemnaar tot 10 maanden cel en een geldboete voor opzettelijke slagen en verwondingen. Twee maanden na de feiten stierf Didier Desmet, volgens zijn vrouw zou hij wellicht zonder het incident nog langer in leven zijn gebleven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier