Tien KVK-fans krijgen coronaboete voor sfeeractie voor derby, supportersgroep springt bij

© belga
Olaf Verhaeghe

Tien fans van KV Kortrijk hebben in de aanloop naar de derby tegen Zulte Waregem van maandagavond een coronaboete van elk 250 euro gekregen. Tijdens een sfeeractie overtraden ze het samenscholingsverbod. Opvallend: op de grootste Facebookpagina van de KVK-supporters wordt steun gevraagd aan de andere fans.

Een extra duwtje in de rug voor de spelersgroep vlak voor de belangrijke confrontatie met Zulte Waregem. Dat was het opzet van de sfeeractie die de supportersgroep van KV Kortrijk maandagavond op poten zette. Volgens de organisatoren verliep alles coronaveilig, was er voldoende afstand tussen de deelnemers en werden geen te grote groepen gevormd. Ook werden mondmaskers gedragen en werd al het afval meteen opgeruimd.

Toch kregen tien Veekaa-supporters een coronaboete van 250 euro mee naar huis, omdat ze de regels op vlak van samenscholingen braken. Dat bevestigt politiewoordvoerder van de zone Vlas Thomas Detavernier. “Concreet ging het om een actie aan een brug boven de E17 en langs de snelweg waar met Bengaals vuur werd gezwaaid”, klinkt het. “De aanmoedigingen op zich zijn niet verboden, maar door dat in groep te doen, waren ze wel in overtreding wat het samenscholingsverbod betreft.”

“Wij weten als fans dat een actie zoals de onze in deze tijden riskant is, maar onze spelers hadden dat extra duwtje en gevoel van passie nodig”, stellen de KV Kortrijk-fans in hun Facebookpost. Opvallend genoeg doen ze meteen ook een oproep aan andere supporters van de club om bij te leggen, solidariteitsactie dus. “Laat ons als een Kortrijkse familie solidair zijn met onze jonge sfeermakers die net als jullie met hart en ziel voor de club leven.”

In de reacties geven verschillende supporters aan al te hebben gestort. Met de overschot van het geld plant sfeergroep United 19 nieuwe sfeeracties en tifo’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier