Tien jaar cel voor poging tot doodslag op prostituee

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 37-jarige Soedanees tot tien jaar cel veroordeeld.

Foto Belga

De beschuldigde probeerde afgelopen zomer in Oostende een prostituee te wurgen. De rechter herkwalificeerde de feiten van moordpoging naar poging tot doodslag.

Op 2 augustus trok de man, die in Bredene woont, naar de Oostendse hoerenbuurt. Daar betaalde hij 50 euro aan een 25-jarig barmeisje van Portugese afkomst. Toen ze op bed zaten, greep de Soedanees haar plots bij de keel. Het slachtoffer verloor het bewustzijn door de wurging. Ze bloedde uit haar oren, mond en neus. De man vluchtte met zijn kleren onder de arm weg.

Geld

De verdachte bleef lang alle betrokkenheid ontkennen, maar ging in oktober dan toch door de knieën. Volgens zijn advocaat Jan Dekersgieter had hij nooit de bedoeling om de prostituee te vermoorden. “Hij vroeg zijn 50 euro terug, omdat hij geen erectie kon krijgen. Zij wilde niet. Hij wurgde haar dus enkel om zijn geld terug te krijgen. Hij stopte ook zelf toen ze het bewustzijn verloor.” De advocaat van de Soedanees vroeg dan ook om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen.

Gevaarlijk psychopaat

De gerechtspsychiater omschreef de beschuldigde als een gevaarlijke psychopaat die een ernstig gevaar vormt voor de maatschappij. Hij kreeg eerder al zware celstraffen voor verkrachting en opzettelijke slagen en verwondingen. Een tegenexpert stelde vast dat de agressie te wijten is aan overmatig alcoholgebruik.

Tien jaar

De rechter veroordeelde de Soedanees tot een effectieve celstraf van tien jaar voor poging tot doodslag, zonder voorbedachten rade. Hij moet ook opdraaien voor de gerechtskosten van 3.700 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.