Tien dagen rijverbod en boete voor advocaat na positieve alcoholcontrole: “Domme fout”

Advocaat Thomas Vandemeulebroucke (39) uit Wevelgem moet zijn wagen tien dagen langs de kant laten staan en een boete van 600 euro betalen. Dat besliste de Kortrijkse politierechter.

Advocaat Thomas Vandemeulebroucke: “Zo’n fout zal ik niet meer maken.” © LSi

De strafpleiter, met kantoor in Wevelgem, keerde op 29 maart 2019 met zijn auto naar huis terug na een uitstapje naar de wielerwedstrijd E3 BinckBank Classic in Harelbeke. Op de Kortrijkse ring R8 hield de politie hem evenwel staande voor een alcoholcontrole. Daaruit bleek dat hij zo’n twee promille alcohol in het bloed had. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Maandag stond hij voor een keer niet achter het beklaagdenbankje om een cliënt te verdedigen, maar nam hij moedig zelf op het beklaagdenbankje van de politierechtbank plaats. “Ik maakte een domme fout“, sloeg Thomas Vandemeulebroucke mea culpa. “Ik besef dat alcohol en verkeer niet samengaan. Ik ben toch blij dat de politierechter bij zijn straf en het rijverbod rekening heeft gehouden met mijn beroep als advocaat. Ik span me dagelijks enorm in voor mijn cliënten, maar dat gaat regelmatig met vaak hectische verplaatsingen tussen kantoor of gerechtsgebouwen gepaard. Zo’n fout zal ik niet meer maken.”

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.