Tieltenaar stapt met keukenmes af op politie en krijgt daarvoor negen maanden cel met uitstel

Redactie KW

Een 46-jarige Tieltenaar heeft in de Brugse rechtbank negen maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor weerspannigheid.

Op 14 april werd de politie opgeroepen voor nachtlawaai in de buurt van een café. Ter plaatse stelden de agenten vast dat de luide muziek uit de woning kwam van Nico V. (46). De agenten tikten op het raam waarop V. de deur kwam openen. Maar toen hij zag dat het de politie was, gooide hij de deur weer dicht. Hij ging voor zijn raam staan en maakte hij met zijn hand een pistoolgebaar in de richting van de agenten. Daarna zwaaide de deur weer open en kwam V. naar buiten met een keukenmes in zijn linkerhand. Hij stapte op de politie af waarop drie agenten zich op hem wierpen en in een houdgreep namen.

Achteraf verklaarde V. dat hij gedronken had, maar dat hij niet van plan was om de politie met het mes aan te vallen. “Ik heb problemen met de politie omdat ik in mijn jeugd eens onheus behandeld werd door een agent”, stelde hij. Nico V. werd in het verleden al twee keer veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier