Tielt reageert vol ongeloof nadat Leander Quintyn werd vermoord uit willekeur: “Nooit gedacht dat Jarod tot zoiets in staat was”

Conny Braekevelt voor het appartementsblok waar ze Jarod D.C. als bovenbuur had.©Wouter Meeus
Conny Braekevelt voor het appartementsblok waar ze Jarod D.C. als bovenbuur had.©Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

Begin deze week was er plots een doorbraak in de moordzaak rond Leander Quintyn. De 19-jarige Jarod D.C. kwam plots in het vizier en legde ondertussen bekentenissen af. Buur Conny Braekevelt reageert met gemengde gevoelens. “Ik ben blij dat we eindelijk weten wie de moord gepleegd heeft, maar dat het net onze bovenbuur Jarod was. Dat kon ik niet geloven.”

De feiten dateren al van zaterdagavond 6 maart. De moord op Leander Quintyn was lange tijd een raadsel tot begin deze week Jarod D.C. werd opgepakt. “We schrokken ons een hoedje toen al die politiemensen hier maandag arriveerderen”, zegt Conny Braekevelt die met haar man Bernard Martens onder de vermeende dader woont. “Wij konden het niet geloven toen we het nieuws hoorden. Niet dat wij heel veel contact met hem hadden, hij was ook vaak gaan werken. Maar we zagen hem af en toe eens buiten en deden dan wel eens een babbeltje.”

“Moordenaar liep vrij rond en bleek dan nog boven ons te wonen” – onderbuur Conny Braekevelt

Conny en Bernard zijn de onderburen van Jarod. “Hij woonde er eerst met zijn moeder, maar die is daarna bij een vriend ingetrokken. Er waren ook nooit problemen in onze appartementsblokje”, zegt Conny. Hun woning in de Europalaan ligt maar op een boogscheut van de Felix D’Hoopstraat waar de feiten zich afspeelden. “Het is net om het hoekje.”

Postbode in Tielt

Conny, die een postronde heeft in Tielt, kende het slachtoffer niet. “Toch niet persoonlijk. Maar het is natuurlijk verschrikkelijk voor de familie. Maar wellicht zijn ze opgelucht dat de dader gekend is, maar geen haar op ons hoofd dat dacht dat het Jarod kon zijn. Maar na bijna twee maanden is het maar goed dat is opgelost, anders liep er hier nog een moordenaar vrij rond. En die woonde dan nog boven ons.”

Ook de mama van Jarod, Nancy Blanckaert, reageerde gisteren voor de camera’s van VTM. Deze middag vertrouwde ze ons toe dat ze Jarod nog niet had gezien sinds hij opgepakt is. “Het spijt me uiteraard voor de familie van het slachtoffer. Contact heb ik nog niet met hen gehad, ik heb hen via VTM toegesproken.”

Twee zelfmoordpogingen

In het gezin dat het al niet makkelijk had en vanuit Antwerpen in Tielt was beland, wist men van de problemen van Jarod. “Hij heeft tot twee keer toe zijn polsen trachten over te snijden”, zegt zijn mama. “We hebben hulp gezocht, maar een volwassene die niet geholpen wil worden kan daar niet toe verplicht worden. Jammer genoeg, anders was dit misschien niet gebeurd.”

Jarod had al niet de makkelijkste jeugd, maar hij was voltijds aan de slag en leek zijn leven op de rails te hebben. “Maar mentaal ging het niet goed met hem. Er zijn ook nog een paar zaken naar boven gekomen van vroeger. Maar dit hadden wij uiteraard ook niet zien aankomen.”

Vragen over zelfdoding: www.zelfmoord1813.be of bel 1813

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.