De rondborstige Oostendse, die recent naar Antwerpen verhuisde, ging op 29 december 2016 met een vriendin op stap. De twee gingen eerst iets eten in restaurant 't Waterhuis in Oostende. De wijn vloeide rijkelijk waarna ze besloten hun avond verder te zetten in café The Bridge. Daar stootte Yana op een kennis van vroeger. De drie besloten samen shotjes te drinken. De kennis trok eerst huiswaarts en toen ook Yana naar huis wilde gaan, zag ze een zwarte handtas op de grond liggen en nam die mee naar buiten. Een bewakingscamera legde dit vast.

Volgens Omar Souidi, de advocaat van Daems, was er geen sprake van diefstal en verdiende Daems de vrijspraak. "Mijn cliënte dacht dat het de handtas was van haar vriendin, die buiten op haar stond te wachten", pleitte Souidi. "Toen ze buiten vaststelde dat het de tas van de kennis was, besloot ze de tas uit te gieten en weg te gooien. Dat was allesbehalve sympathiek maar mijn cliënte had nog een eitje te pellen met die dame. Enkele jaren geleden plaatste zij namelijk een foto van mijn cliënte op de prostitutiewebsite Redlights.be. En dat was mijn cliënte niet vergeten. Maar een diefstal in de juridische zin van het woord was dit niet. Het bedrieglijk opzet ontbrak." Daems kwam tijdens de pleidooien ook persoonlijk haar spijt betuigen. "

Maar die uitleg kon de rechter niet vermurwen. Hij achtte Daems opnieuw schuldig aan diefstal maar herleidde de bestraffing van vier maanden effectieve celstraf naar 50 uur werkstraf. Daems kan nog beroep aantekenen tegen haar veroordeling.

Vanwege haar grote boezem was Yana Daems dit jaar een van de opvallendste deelnemers aan de vorige editie van Temptation Island. Ze staakte haar verleidingspogingen vroegtijdig omdat ze zich helemaal niet thuis voelde op het eiland.

(AF - Foto AF)

De rondborstige Oostendse, die recent naar Antwerpen verhuisde, ging op 29 december 2016 met een vriendin op stap. De twee gingen eerst iets eten in restaurant 't Waterhuis in Oostende. De wijn vloeide rijkelijk waarna ze besloten hun avond verder te zetten in café The Bridge. Daar stootte Yana op een kennis van vroeger. De drie besloten samen shotjes te drinken. De kennis trok eerst huiswaarts en toen ook Yana naar huis wilde gaan, zag ze een zwarte handtas op de grond liggen en nam die mee naar buiten. Een bewakingscamera legde dit vast.Volgens Omar Souidi, de advocaat van Daems, was er geen sprake van diefstal en verdiende Daems de vrijspraak. "Mijn cliënte dacht dat het de handtas was van haar vriendin, die buiten op haar stond te wachten", pleitte Souidi. "Toen ze buiten vaststelde dat het de tas van de kennis was, besloot ze de tas uit te gieten en weg te gooien. Dat was allesbehalve sympathiek maar mijn cliënte had nog een eitje te pellen met die dame. Enkele jaren geleden plaatste zij namelijk een foto van mijn cliënte op de prostitutiewebsite Redlights.be. En dat was mijn cliënte niet vergeten. Maar een diefstal in de juridische zin van het woord was dit niet. Het bedrieglijk opzet ontbrak." Daems kwam tijdens de pleidooien ook persoonlijk haar spijt betuigen. "Maar die uitleg kon de rechter niet vermurwen. Hij achtte Daems opnieuw schuldig aan diefstal maar herleidde de bestraffing van vier maanden effectieve celstraf naar 50 uur werkstraf. Daems kan nog beroep aantekenen tegen haar veroordeling. Vanwege haar grote boezem was Yana Daems dit jaar een van de opvallendste deelnemers aan de vorige editie van Temptation Island. Ze staakte haar verleidingspogingen vroegtijdig omdat ze zich helemaal niet thuis voelde op het eiland. (AF - Foto AF)