Taxichauffeur vrijgesproken voor vermeende mensensmokkel

© iStock
Redactie KW

Een 42-jarige taxichauffeur uit Parijs is in de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor mensensmokkel. De procureur had 30 maanden cel gevorderd.

Op 13 maart 2019 maakten omwonenden van een industriezone in Beselare melding van drie taxi’s met Franse nummerplaten. Bij aankomst van de politie was een van de taxi’s alweer vertrokken. Aan boord van de twee andere wagens zaten tien Aziaten. Eén van de chauffeurs mocht van de politie beschikken omdat hij een plausibele uitleg klaar had. De andere chauffeur, een Vietnamees uit de omgeving van Parijs, werd wél in de boeien geslagen. Volgens de procureur rammelde het verhaal van T.N. aan alle kanten. “Hij was al meerdere keren in België geweest en had hier contact met een tussenpersoon”, stelde hij tijdens de pleidooien.

T.N. ontkende elke betrokkenheid. “De drie slachtoffers in zijn wagen werden niet verhoord, wat de zaak bemoeilijkt”, pleitte zijn advocate Nadia Lorenzetti. “Mijn cliënt sloeg na zijn arrestatie in paniek en loog daarom over zijn eerdere aanwezigheid in België. Meer niet. Hij reed meestal ‘s nachts en zag dit als een gewone opdracht. Maar misschien is hij naïef geweest. Hij heeft op dat vlak zijn lesje geleerd en hij werkt overigens nog steeds voor dezelfde firma.” De rechter meende woensdag dat het onderzoek inderdaad te weinig bewijs opleverde en sprak T.N. vrij op basis van twijfel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier