Tafelschuimster vecht 20-tal vonnissen aan

Beruchte tafelschuimster Nadine W. is de 'schrik van de horeca'. © AFr
Redactie KW

Beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) heeft een drukke week voor de boeg in de Brugse rechtbank. De ‘schrik van de horeca’ vecht er een 20-tal vonnissen aan die de voorbije maanden bij verstek tegen haar werden uitgesproken wegens een 120-tal onbetaalde etentjes.

Dit resulteerde in zeven jaar effectieve celstraf. Volgens het openbaar ministerie is verzet niet mogelijk omdat de termijnen verstreken zijn, maar advocaat Peter Gonnissen is een andere mening toegedaan. “Op het moment dat de dagvaardingen vonnissen aan haar betekend werden, verkeerde ze in een staat van zwakzinnigheid”, stelde hij maandag. “Dat heeft een gerechtspsychiater vastgesteld. Ze wist dus niet wat ze tekende.”

Maandag werd de verzetsprocedure behandeld tegen de zes maanden cel die W. kreeg opgelegd voor twee onbetaalde etentjes in De Haan en Oostende. Het openbaar ministerie vroeg de bevestiging van die straf. Meester Gonnissen drong aan op de vrijspraak. “Ook op het moment van de feiten verkeerde mijn cliënte in een staat van zwakzinnigheid. De celstraffen die tegen haar werden uitgesproken zijn ongemeen hard. Zeker als je weet dat het totale nadeel ten aanzien van de horecazaken slechts 3.500 euro is.” De uitspraak volgt op 3 februari. Ook vandaag, woensdag en donderdag staan verzetten gepland. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier