De beklaagde werd half juni tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor een reeks eerdere feiten van diefstal en afzetterij. Daardoor mocht ze de gevangenis verlaten, maar onmiddellijk sloeg ze opnieuw aan het tafelschuimen. Tussen 28 juni en 1 juli liep ze vijf keer in Oostende en een keer in Nieuwpoort tegen de lamp. Ook op 19 juli en 6 augustus in Brugge pleegde ze identieke feiten. L. nuttigde onder andere een slaatje met geitenkaas, een irish coffee en heel wat witte wijntjes.

De zaak doet denken aan het verhaal van Nadine W., de zogenoemde "schrik van de kusthoreca". De "nieuwe tafelschuimster" Maria L. is eigenlijk al veel langer bezig, met zelfs feiten uit 1999. "Mevrouw is een veelpleger die al talloze jaren de kluit bedriegt. Dit is een verregaande vorm van asociaal gedrag", aldus procureur Mike Vanneste.

De voorlopige bewindvoerder van de vrouw probeerde haar moeilijke situatie te schetsen. L. zoekt immers nooit contact en stelt zich nogal tegendraads op. "Mijn bewindvoerders lichten me al sinds 2016 op", reageerde L. scherp. "Ik heb geen geld, want ze geven me niks." De rechter had weinig oren naar het warrige betoog van de beklaagde.

Het vonnis wordt op 10 oktober uitgesproken. Sinds 14 augustus zit Maria L. trouwens in voorhechtenis voor het stelen van drank in een warenhuis aan het station van Brugge. Dat dossier wordt later nog behandeld.

(BELGA)

De beklaagde werd half juni tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor een reeks eerdere feiten van diefstal en afzetterij. Daardoor mocht ze de gevangenis verlaten, maar onmiddellijk sloeg ze opnieuw aan het tafelschuimen. Tussen 28 juni en 1 juli liep ze vijf keer in Oostende en een keer in Nieuwpoort tegen de lamp. Ook op 19 juli en 6 augustus in Brugge pleegde ze identieke feiten. L. nuttigde onder andere een slaatje met geitenkaas, een irish coffee en heel wat witte wijntjes.De zaak doet denken aan het verhaal van Nadine W., de zogenoemde "schrik van de kusthoreca". De "nieuwe tafelschuimster" Maria L. is eigenlijk al veel langer bezig, met zelfs feiten uit 1999. "Mevrouw is een veelpleger die al talloze jaren de kluit bedriegt. Dit is een verregaande vorm van asociaal gedrag", aldus procureur Mike Vanneste.De voorlopige bewindvoerder van de vrouw probeerde haar moeilijke situatie te schetsen. L. zoekt immers nooit contact en stelt zich nogal tegendraads op. "Mijn bewindvoerders lichten me al sinds 2016 op", reageerde L. scherp. "Ik heb geen geld, want ze geven me niks." De rechter had weinig oren naar het warrige betoog van de beklaagde.Het vonnis wordt op 10 oktober uitgesproken. Sinds 14 augustus zit Maria L. trouwens in voorhechtenis voor het stelen van drank in een warenhuis aan het station van Brugge. Dat dossier wordt later nog behandeld.(BELGA)