Tafelschuimer al voor 57e keer veroordeeld na niet-betalen van zes Duvels

Redactie KW

Een 63-jarige hardleerse tafelschuimer moet zijn zes Duvels die hij op een terrasje dronk en niet vergoedde nu duur betalen. Hij kreeg immers 1.600 euro boete, of 300 euro per Duvel.

De man was dan ook absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Integendeel, het is intussen de 57e keer dat Jozef M. veroordeeld werd voor afzetterij. Zo bezocht hij op 26 november vorig jaar een brasserie in De Panne waar hij op een terrasje liefst zes Duvels bestelde.” Nadat hij die allemaal opgedronken had vertrok hij gewoon zonder betalen.

“De uitbater deed aangifte en de politie kon zijn identiteit snel achterhalen”, sprak de procureur. “Hij is immers geen onbekende voor ons.” Dat blijkt uit zijn strafblad. Jozef M. woont tegenwoordig in Duffel maar woonde vroeger in Blankenberge. In 2016 kreeg hij van de strafrechter in Brugge nog eens 18 maanden effectieve celstraf voor een reeks van meer dan 14 feiten van afzetterij.

Telkens ging hij tafelen zonder betalen. In meerdere restaurants bestelde hij steaks met saus en een rist drankjes goed wetende dat hij niet kan betalen. Na zijn eerdere veroordelingen vloog de man ook een tijdje in de cel maar hij hervalt in zijn slechte gewoontes. Hij kreeg naast zijn boete ook drie maanden cel.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier