De beklaagde volgde vorige zomer een WK-wedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm in een café in Blankenberge. In de drukte zou M.D. tot drie keer toe in botsing gekomen zijn met een man. K.V. zei dat de twintiger moest kalmeren, waarna door de beklaagde met fysiek geweld gedreigd werd. De zoon van K.V. kwam tussenbeide, maar kreeg onmiddellijk een vuistslag op de mond.

De gevolgen voor J.V. waren groot. Eén tand was helemaal uit, twee andere tanden zaten los. De burgerlijke partij vorderde voor het herstellen van de tandschade meer dan 37.000 euro. Het slachtoffer was ook vijf dagen werkonbekwaam.

Het openbaar ministerie wierp op dat M.D. in 2015 al voor de rechter verscheen voor slagen, weerspannigheid en vernielingen. "Hij moet beseffen dat de speeltijd voorbij is", aldus procureur Lode Vandaele. Het OM vorderde zes maanden cel, maar kon zich eventueel vinden in een werkstraf.

Onmiddellijk na de feiten ontkende de Blankenbergenaar zijn betrokkenheid, maar hij werd onder andere door zijn bebloede knokkels verraden. "Ik kreeg een duw in de rug en daar heb ik helemaal verkeerd op gereageerd", gaf hij op de zitting wel toe. M.D. voegde er nog aan toe dat hij die avond te veel gedronken had.

De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot 80 uur werkstraf. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen. Op burgerlijk gebied wordt de zaak op 21 februari voortgezet.

(Belga)

De beklaagde volgde vorige zomer een WK-wedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm in een café in Blankenberge. In de drukte zou M.D. tot drie keer toe in botsing gekomen zijn met een man. K.V. zei dat de twintiger moest kalmeren, waarna door de beklaagde met fysiek geweld gedreigd werd. De zoon van K.V. kwam tussenbeide, maar kreeg onmiddellijk een vuistslag op de mond.De gevolgen voor J.V. waren groot. Eén tand was helemaal uit, twee andere tanden zaten los. De burgerlijke partij vorderde voor het herstellen van de tandschade meer dan 37.000 euro. Het slachtoffer was ook vijf dagen werkonbekwaam.Het openbaar ministerie wierp op dat M.D. in 2015 al voor de rechter verscheen voor slagen, weerspannigheid en vernielingen. "Hij moet beseffen dat de speeltijd voorbij is", aldus procureur Lode Vandaele. Het OM vorderde zes maanden cel, maar kon zich eventueel vinden in een werkstraf.Onmiddellijk na de feiten ontkende de Blankenbergenaar zijn betrokkenheid, maar hij werd onder andere door zijn bebloede knokkels verraden. "Ik kreeg een duw in de rug en daar heb ik helemaal verkeerd op gereageerd", gaf hij op de zitting wel toe. M.D. voegde er nog aan toe dat hij die avond te veel gedronken had.De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot 80 uur werkstraf. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen. Op burgerlijk gebied wordt de zaak op 21 februari voortgezet.(Belga)