De lokale politie van Middelkerke werd op 2 mei opgebeld door de winkeldetective van de plaatselijke Colruyt. De detective had immers de verdachte van eerdere winkeldiefstallen herkend. D.M. bleek ook deze keer tabak gestolen te hebben en had ook in Oostende en Nieuwpoort al toegeslagen. In totaal kon de man sinds 19 oktober 2018 aan negen gelijkaardige diefstallen gelinkt worden.

Volgens de verdediging had alles te maken met de hardnekkige drugsverslaving van de beklaagde. "Hij leerde zijn kompanen kennen aan het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Oostende. Op het einde gebruikte hij vijf gram heroïne per dag", aldus meester Beatrice Waerenburgh. De verdediging stelde met succes een straf met uitstel voor, gekoppeld aan voorwaarden.

De 33-jarige Bruggeling A.H. en de 32-jarige Oostendenaar K.V. waren slechts bij enkele feiten betrokken. Ze werden uiteindelijk respectievelijk tot 18 maanden en een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Een 32-jarige Georgiër kreeg bij verstek een jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel in de zaak.

(BELGA)

De lokale politie van Middelkerke werd op 2 mei opgebeld door de winkeldetective van de plaatselijke Colruyt. De detective had immers de verdachte van eerdere winkeldiefstallen herkend. D.M. bleek ook deze keer tabak gestolen te hebben en had ook in Oostende en Nieuwpoort al toegeslagen. In totaal kon de man sinds 19 oktober 2018 aan negen gelijkaardige diefstallen gelinkt worden.Volgens de verdediging had alles te maken met de hardnekkige drugsverslaving van de beklaagde. "Hij leerde zijn kompanen kennen aan het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Oostende. Op het einde gebruikte hij vijf gram heroïne per dag", aldus meester Beatrice Waerenburgh. De verdediging stelde met succes een straf met uitstel voor, gekoppeld aan voorwaarden.De 33-jarige Bruggeling A.H. en de 32-jarige Oostendenaar K.V. waren slechts bij enkele feiten betrokken. Ze werden uiteindelijk respectievelijk tot 18 maanden en een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Een 32-jarige Georgiër kreeg bij verstek een jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel in de zaak.(BELGA)