Op het profiel is duidelijk te zien dat H.D. zich vereenzelvigt met het Vlaams Belang en harde standpunten over migranten en allochtonen inneemt. De talrijke posts kregen al snel heel wat racistische commentaren genre afmaken die zandnegers, één oplossing, een spuitje of de gaskamer voor dat crapuul. Unia vindt dat hij met het Facebookprofiel een openbaar forum voor racisme creëerde.

H.D. reageerde nooit zelf op zijn posts, maar gaf ze wel allemaal een like. Volgens Unia maakte hij niet alleen een openbaar profiel aan voor racistische commentaren, maar moedigde hij de mensen ook aan door de posts altijd te liken.

De man gaf bij de politie toe dat hij die posts had geliket, maar kwam daar in de rechtbank op terug. Na zijn politieverhoor ontdekte hij naar eigen zeggen dat hij een virus had ontdekt. Dat virus zou verantwoordelijk zijn voor het liken van de posts.

De openbare aanklager vorderde een celstraf van 4 maanden en een boete van 208 euro. H.D. beloofde zijn Facebookprofiel te verwijderen. Vonnis op 27 november.

(LSi)