‘Supporters’ van Club Brugge en PSG willen knokken in Aalbeke, maar tot gevecht komt het niet

© belga
Olaf Verhaeghe

Maandagavond laat werden in en rond de Lauwestraat in Aalbeke 31 personen bestuurlijk opgepakt door de politiezone Vlas. Het was de bedoeling om er een free fight te organiseren tussen supporters van Club Brugge en Paris Saint-Germain, vlak voor de confrontatie in de Champions League dinsdagavond.

Enkele tientallen supporters van Club Brugge hadden maandagavond een afspraak met hun collega’s van de Franse topclub Paris Saint-Germain om in en rond Aalbeke een heuse free fight te organiseren. Dankzij de alertheid van de politiediensten en de afwezigheid van de PSG-aanhangers kwam het echter niet tot een gevecht.

Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden velen zich te verstoppen in het vlakbij gelegen Preshoekbos. Mede door de inzet van een speurhond konden de hooligans snel gelocaliseerd en geïdentificeerd worden. In totaal werden 62 personen gefouilleerd door de politiediensten van de zone Vlas, 31 onder hen werden bestuurlijk opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Er werden ook 30 voertuigen aangetroffen in en rond Aalbeke, de Kortrijkse deelgemeente vlak bij de autosnelweg. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier