Studenten Europacollege lopen nog maar eens tegen de lamp: opnieuw lockdownfeestje met 15 studenten stilgelegd

Het is lang niet de eerste keer dat studenten van het Europacollege in Brugge het te bont maken.© a-Davy Coghe
Het is lang niet de eerste keer dat studenten van het Europacollege in Brugge het te bont maken.© a-Davy Coghe
Redactie KW

De politie van Brugge heeft opnieuw een groep studenten van het Europacollege betrapt tijdens een lockdownfeestje.

De feiten dateren van donderdagavond, maar raakten pas zaterdag bekend. De politie kreeg melding van een verboden lockdownfeestje onder de studenten in een residentie langs de Oliebaan in het centrum van Brugge. Eenmaal aangekomen troffen ze 15 studenten aan die zich niet aan de coronaregels hielden. Ze kregen allemaal een boete. De rector van het Europacollege zal ook nog extra maatregelen nemen tegen de overtreders.

Het college kwam de voorbije maanden al talloze keren negatief in het nieuws door lockdownfeestjes en verbale agressie tegen de politie. Even leek de situatie er onder controle nadat er intern diverse regels werden opgesteld. Nu maakt een groep studenten toch opnieuw een uitschuiver.

Het lockdownfeestje is het zoveelste op rij in Brugge. Eerder dit weekend maakte het parket bekend dat de politie twee feestjes in de stad had stilgelegd. Eentje op een zomerbar op bedrijfssite de Blauwe Toren en een verjaardagsfeest in de Peperstraat. In totaal werden daar 27 mensen betrapt. (MM/OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.