Strengere controle op doordraaien blauwe schijf in Diksmuide

De stad Diksmuide zal de controle op parkeren in de blauwe zone opvoeren. Heel wat weggebruikers maken misbruik van de parkeerschijf en staan langer dan twee uur op dezelfde parkeerplaats. Dat meldt de stad in een persbericht.

Veel chauffeurs, zowel werknemers als toeristen, draaien hun parkeerschijf door. © Getty Images/iStockphoto

Het centrum van Diksmuide is grotendeels blauwe zone. Van 8 tot 18 uur kan je er twee uren parkeren. In een aantal zones moet je enkel tussen 8 en 14 uur je parkeerschijf leggen. Veel chauffeurs, zowel werknemers als toeristen, draaien hun parkeerschijf door. Indigo, de externe parkeerbeheerder die het parkeren in Diksmuide in concessie heeft, in de toekomst strenger zal controleren.

Wie langer dan twee uur wil parkeren, kan terecht op de centrumparkings aan het station, aan de Fabrieksstraat en aan de Beerstblotestraat. Wie in de namiddag in Diksmuide moet zijn, heeft nog meer parkeermogelijkheden. In een aantal blauwe zones is de beperkte parkeertijd gelimiteerd tussen 8 en 14 uur. Zo kunnen bezoekers die aankomen vanaf 11.31 uur (en dus hun parkeerschijf op 12 uur mogen zetten) blijven staan tot 8 uur ‘s ochtends de dag erna.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.