De politie kreeg hen in de gaten omdat ze zich verdacht gedroegen. Toen er een melding binnenkwam van een gauwdiefstal ging de politie over tot een interventie en kon ze vaststellen hoe een van de verdachten de portefeuille van een Amerikaanse toerist weggooide. Onderzoek wees uit dat de bende vooral toeristen viseerde in de buurt van de Dijver en het Minnewaterpark.

De vier werden gelinkt aan zeven feiten op 1, 10 en 11 mei. De rechter achtte dinsdag één feit niet bewezen. Voor de overige feiten kregen Ionut C., Somna P. en Iona-Nela P. elk twee jaar cel met uitstel. Hun kompaan Constantin G. kreeg achttien maanden celstraf met uitstel.

(AFr)

De politie kreeg hen in de gaten omdat ze zich verdacht gedroegen. Toen er een melding binnenkwam van een gauwdiefstal ging de politie over tot een interventie en kon ze vaststellen hoe een van de verdachten de portefeuille van een Amerikaanse toerist weggooide. Onderzoek wees uit dat de bende vooral toeristen viseerde in de buurt van de Dijver en het Minnewaterpark. De vier werden gelinkt aan zeven feiten op 1, 10 en 11 mei. De rechter achtte dinsdag één feit niet bewezen. Voor de overige feiten kregen Ionut C., Somna P. en Iona-Nela P. elk twee jaar cel met uitstel. Hun kompaan Constantin G. kreeg achttien maanden celstraf met uitstel. (AFr)