“Stoute kindjes moeten in de zak”

Chocolatier Dominique Persoone zette deze namiddag beelden van een dame online. “Doe mee aan onze wedstrijd ‘stoute kindjes moeten in de zak”, klinkt het. Volgens de chocolatier ‘vergat’ de dame zes dingen te betalen in zijn Brugse zaak The Chocolate Line.

Dominique Persoone © Foto BELGA

“Gisteren kregen we bezoek van deze dame in de winkel te Brugge. Deze dame heeft in onze winkel zes dingen in haar handtas gestoken“, zegt Dominique Persoone. “Wellicht is ze die vergeten te betalen.”

“Om diefstal tegen te gaan, heb ik al heel wat producten beveiligd en we hebben hele goede high-definitioncamera’s hangen”, zegt Dominique Persoone. “Toch blijven er dingen verdwijnen. We hebben deze keer hele duidelijke camerabeelden, maar mijn advocate heeft me afgeraden om die online te zetten. Dus heb ik het bij deze beelden gehouden. Ik ben ongelofelijk kwaad. Dit is al de derde keer in een week tijd dat mensen dingen vergeten te betalen. Aangifte doen, heeft meestal geen zin. Als ik weet wie het is, huur ik een sinterklaaskostuum en spring ik in mijn auto. Ze mag zich aan een bezoekje verwachten. Zo hevig sta ik. We hebben hier grote zakken van cacaobonen liggen, die neem ik mee. Stoute kindjes moeten in de zak, nietwaar?”

“Ik weet dat het omstreden is om zulke dingen op Facebook te zetten. De wet op de privacy is ongelofelijk streng. Maar ik doe dit niet voor mezelf. Dit is een noodkreet voor alle handelaars. Ondernemen is verdomd lastig. Je hebt zoveel aan je hoofd en dan komt dit er nog eens bij. Die wet op de privacy, wat heb ik daaraan? Binnenkort doet iedereen alles gewoon online: minder wetten en regeltjes, geen personeel in de zaak, geen risico op diefstal. Is het daar waar we naartoe willen met de wereld? Triestig toch?”

“En het is niet alleen in Brugge. Het lijkt erop dat we die wedstrijd ook in Antwerpen moeten organiseren. Ook daar hebben we deze week al iemand gefilmd die niet betaalde.”

Dominique Persoonehttps://www.facebook.com/dominiquepersoone1/https://www.facebook.comFacebook1

Gisteren kregen we bezoek van deze dame in de winkel te Brugge. Na haar bezoek vonden we het een leuk idee om nog eens…

Geplaatst door Dominique Persoone op Woensdag 5 december 2018
rich1.0https://www.facebook.com/dominiquepersoone1/posts/2204360546478369552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.