Stiefvader die beschuldigd wordt van slagen aan kind, beweert dat het ‘gevallen’ was

Redactie KW

Bjorn R. (36) uit Ieper stond voor de rechter om als stiefvader slagen te hebben toegebracht aan het kind van zijn partner.

De beklaagde ontkent alle schuld. Het kind zou in februari gevallen zijn en zo gekwetst geraakt zijn over het hele lichaam. Toen de vader zijn kind kwam ophalen werd dat verhaal verteld. De vader had echter zijn twijfels en trok naar de dokter. Die meent dat de kwetsuren niet door een val gekomen zijn en daarop werd klacht neergelegd.

Een onderzoek volgde en de rechtbank vroeg aan een psychologe om de zaak uit te spitten. Volgens meester Dieter Deltour, die Bjorn verdedigt, verliep het onderzoek absoluut eenzijdig en niet objectief. Bovendien verliepen er tussen de periode van de vaststelling van de klacht meerdere dagen en verbleef het 4-jarig kind op meerdere plaatsen.

De beklaagde bleef tijdens de zitting beweren dat hij onschuldig is, maar omdat hij al werd veroordeeld voor familiaal geweld wil de rechter eerst dat eerste vonnis onder ogen krijgen. Hij plaatstee de zaak in voortzetting naar 14 januari 2016.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier