Sticker van 30 eurocent uit huisvuilzak geknipt: “Dit is er echt over”

Lars Loncke plaatste deze foto van zijn achtergebleven huisvuilzak op Facebook. © gf
Redactie KW

Wevelgemnaar Lars Loncke schrok toen hij merkte dat zijn huisvuilzak niet werd meegenomen door de ophalers. De sticker die sinds januari op de oude Wevelgemse zakken moet hangen, was vakkundig weggeknipt. “Hoe laag kan je eigenlijk vallen?” vraagt Lars zich op Facebook af.

Sinds begin dit jaar zijn er in Mirom Menen nieuwe tarieven voor de huisvuilzakken van kracht. De nieuwe zakken zijn iets kleiner en een tikje duurder dan vroeger. Je kan in Menen, Wevelgem en Wervik je oude zakken wel nog gebruiken, maar dan moet je er een extra sticker van 30 eurocent op kleven. En blijkbaar zijn die vrij gegeerd.

Wevelgemnaar Lars Loncke uit de Paridaanstraat plaatste maandagochtend een foto van zijn achtergebleven vuilzak op sociale media. “Ik zal niet rap klagen, maar dit moet er toch even uit”, begint hij zijn betoog. “Dat mensen te gierig zijn om een sticker van 30 cent te kopen en die dan maar gewoon uit anderen hun vuilzak knippen, vind ik er echt over. Hoe laag kan je als mens vallen? Eigenlijk is dit gewoon diefstal.” Uit de reacties blijkt dat Lars niet het enige slachtoffer was van de stickerdieven. Ook andere Wevelgemnaren zagen hun sticker van hun vuilniszak verdwijnen.

Lars nam ondertussen al contact op met Mirom Menen. Zij gaven aan dat vuilniszakken waar een sticker met tape is op aangebracht, sowieso niet zullen worden meegenomen. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier