De aanhouding van Steven C. is met een maand verlengd. Hij viel maandagavond zijn ex aan met een mes. Het slachtoffer, Lydia D., werd naar het ziekenhuis in Roeselare overgebracht, maar overleefde de poging tot doodslag.

Reconstructie van de feiten

De feiten dateren van maandagavond. Na zijn shift bij zijn werkgever in Roeselare trok Steven C. naar zijn woning in de Walstraat in Staden. Daar woonde hij, ondanks een relatiebreuk, nog altijd samen met zijn ex-vriendin Lydia D. Het koppel kreeg er hevige ruzie, waarbij Steven C. op een gegeven moment een mes greep en door het lint ging. Hij achtervolgde Lydia D. tot aan het erf van de landbouwers die aan de overkant van de straat wonen en ging zijn ex daar te lijf. Ze kreeg een tiental messteken te verwerken en zeeg ter plaatse neer. Terwijl ze bijgestaan werd door de bewoonster van het huis, vluchtte Steven C. weg in een loods. Nadien verschanste hij zich in zijn huurwoning, maar daar kon de politie hem snel inrekenen.

Spijt

Tijdens zijn eerste verhoor barstte de jongeman in snikken uit. Volgens zijn advocaat, Alexander Verstraete uit Jabbeke, heeft hij enorm veel spijt van wat er gebeurd is. "Hij beseft zelf nog maar amper wat er gebeurd is en drukte al meermaals zijn spijt uit. Het onderzoek zal nu moeten aantonen waar het precies verkeerd gelopen is bij dat koppel", aldus meester Verstraete. De raadkamer verlengde de aanhouding van Steven C. met een maand. De man zal daartegen geen beroep aantekenen. Ondertussen gaat het onderzoek voort. Zo volgt er binnenkort een nieuw verhoor van het slachtoffer, dat ondertussen buiten levensgevaar is. Ook Steven C. zelf zal opnieuw verhoord worden, net als zijn omgeving.

De aanhouding van Steven C. is met een maand verlengd. Hij viel maandagavond zijn ex aan met een mes. Het slachtoffer, Lydia D., werd naar het ziekenhuis in Roeselare overgebracht, maar overleefde de poging tot doodslag.De feiten dateren van maandagavond. Na zijn shift bij zijn werkgever in Roeselare trok Steven C. naar zijn woning in de Walstraat in Staden. Daar woonde hij, ondanks een relatiebreuk, nog altijd samen met zijn ex-vriendin Lydia D. Het koppel kreeg er hevige ruzie, waarbij Steven C. op een gegeven moment een mes greep en door het lint ging. Hij achtervolgde Lydia D. tot aan het erf van de landbouwers die aan de overkant van de straat wonen en ging zijn ex daar te lijf. Ze kreeg een tiental messteken te verwerken en zeeg ter plaatse neer. Terwijl ze bijgestaan werd door de bewoonster van het huis, vluchtte Steven C. weg in een loods. Nadien verschanste hij zich in zijn huurwoning, maar daar kon de politie hem snel inrekenen. Tijdens zijn eerste verhoor barstte de jongeman in snikken uit. Volgens zijn advocaat, Alexander Verstraete uit Jabbeke, heeft hij enorm veel spijt van wat er gebeurd is. "Hij beseft zelf nog maar amper wat er gebeurd is en drukte al meermaals zijn spijt uit. Het onderzoek zal nu moeten aantonen waar het precies verkeerd gelopen is bij dat koppel", aldus meester Verstraete. De raadkamer verlengde de aanhouding van Steven C. met een maand. De man zal daartegen geen beroep aantekenen. Ondertussen gaat het onderzoek voort. Zo volgt er binnenkort een nieuw verhoor van het slachtoffer, dat ondertussen buiten levensgevaar is. Ook Steven C. zelf zal opnieuw verhoord worden, net als zijn omgeving.