Stelende ex-Idool-kandidaat vraagt laatste kans

De beklaagde liep in het verleden al veroordelingen op voor geweld. © Getty Images
Redactie KW

Een 27-jarige man uit Waregem en ex-kandidaat voor Idool op VTM vraagt in zijn laatste kans om een werkstraf voor enkele diefstallen.

O.A. raakte in 2011 niet door de preselecties van Idool met zijn versie van Ik denk aan jou van Gio. Sindsdien ging het bergaf met hem. Hij had niet enkel een zangcarrière voor het oog, maar stond ook op het punt om profvoetballer te worden. Maar hij raakte aan de drank en sinds 2013 is zijn voetballoopbaan voorbij.

Hij liet zich tal van keren betrappen op diefstallen en werd al verschillende keren veroordeeld en opgesloten. Toen hij eens in de politiecombi zat voor verhoor, bleek de gsm van de politieman achteraf gestolen te zijn. Op een van zijn vele processen merkte een procureur op dat hij beter was blijven zingen.

Ook in 2017, toen hij een bankkaart stal en 465 euro afhaalde, werd hij nadien betrapt. Hij stal ook een gsm. Voor het aankopen van vrouwenkleren bij Zalando werd hij vrijgesproken. Hij kreeg tien maanden cel, maar volgens zijn advocaat waren dat zijn laatste strapatsen.

‘Bij de AA’

“De gelegenheid deed zich voor. Het was opportunistisch maar ook dom, er stonden camera’s. Hij was dronken. Hij is nu bij de AA na een residentiële opname en drinkt niks meer. Hij heeft ook een nieuwe relatie.”

De burgerlijke partijen zijn inmiddels ook vergoed. Zijn advocaat vraagt daarom een werkstraf om hem een laatste kans te geven zijn laatste dommigheid uit te wissen. Uitspraak op 20 oktober. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier