Stelende apothekeres uit Wingene staat nu ook terecht voor valse voorschriften

Een apothekeres uit Wingene riskeert een voorwaardelijke celstraf voor vervalsing van doktersvoorschriften. De vrouw kreeg nog maar pas twee jaar celstraf met uitstel voor grootschalige diefstal bij apothekers die haar tewerkstelden.

Tussen november 2017 en april 2018 ging Caroline V. (54) tot twee keer toe de pijnstiller Dafalgan afhalen met vervalste doktersvoorschriften. Toen de arts wiens naam op de voorschriften vermeld stond dit vernam volgde een klacht tegen V.

De vrouw kwam zich vrijdagochtend zonder advocaat verantwoorden in de Brugse strafrechtbank. Ze betwistte dat ze de twee voorschriften vervalste. “Mijn dokter bezorgt mij meer dan voldoende voorschriften dus ik zie niet in waarom ik er twee zou vervalsen”, stelde ze, terwijl ze een stapel ingevulde voorschriften aan de rechter toonde. “Door mijn migraine en enkele operaties in het verleden heb ik Dafalgan absoluut nodig.” V. wees met een beschuldigende vinger naar haar ex-man. “Hij heeft die twee voorschriften vervalst om mij in een slecht daglicht te plaatsen”, beweerde ze.

De rechter leek maar weinig geloof te hechten aan die uitleg. Caroline V. is alvast geen onbekende bij het gerecht. Dinsdag pas kreeg ze twee jaar celstraf met uitstel omdat ze als apothekeres bijna 40.000 euro ontvreemdde bij twee ex-werkgevers in Zuienkerke en Brugge. Ze nam geld weg uit de kassa en liet op naam van de werkgever medicatie voor zichzelf leveren. Ook toen ging het vooral om Dafalgan. V. ontkende vrijdag echter met een verslaving te kampen.

De zaak wordt op 18 oktober verdergezet.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.