Stalker dringt woning van ex in Koekelare binnen en steelt haar lingerie

Redactie KW

Een 54-jarige man uit Koekelare staat in de Brugse rechtbank terecht voor belaging van zijn ex-vrouw. Hij drong haar woning meermaals binnen en hing er aan de haal met haar schoenen en lingerie.

Toen zijn relatie eind 2017 op de klippen liep kon K.W. de breuk niet verwerken. Hij bleef zijn ex-vrouw, met wie hij jarenlang samen was geweest, lastigvallen en drong meerdere keren haar woning binnen. Hij plaatste zelfs een ijzeren haakje aan de binnenkant van een dakraam om ten allen tijde de woning binnen te kunnen glippen.

In haar woning nam hij niet enkel persoonlijke spullen mee, zoals zijn koersfiets, maar ook schoenen en lingerie van zijn ex. Dat wees een huiszoeking uit. Het openbaar ministerie eist een jaar effectieve celstraf voor K.W., die een flink gevuld strafregister heeft en momenteel in de cel zit in het kader van een lopend drugsonderzoek in Brussel.

Advocaat Kris Vincke drong aan op een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt produceerde pantserwagens en zat vaak in Afrika”, stelde Vincke. “Maar in 2017 kwam hij erachter dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid meerdere relaties had. Hij zag daar enorm zwaar van af. De zaak stond sinds 2012 om fiscale redenen op naam van zijn ex. Maar zij gunde hem op financieel vlak niets, terwijl ze voor zichzelf dure schoenen en lingerie kocht. Daarom heeft hij die zaken gestolen. Maar sinds de huiszoeking liet hij haar met rust.” K.W. drukte zijn spijt uit tegenover de rechter. “Ik was echt verliefd op die vrouw”, snikte hij.

De rechter doet uitspraak op 7 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier