Stalker die tent opsloeg op hooizolder van ex voor rechtbank verschenen

Redactie KW

Een 22-jarige man is donderdag voor de correctionele rechtbank van Ieper verschenen wegens belaging van zijn ex-vriendin. De man wordt ervan verdacht zonder haar medeweten te hebben verbleven in een tent die hij op haar hooizolder had opgesteld. Zijn ex vraagt een morele schadevergoeding van 10.000 euro.

G.H. moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor 21 feiten van belaging, slagen en verwondingen, diefstal en misbruik van communicatie. De klachten gaan van het passeren in de straat van zijn ex-vriendin tot het verblijven in een tent die hij had opgeslagen op de hooizolder van haar woning. Dat gebeurde in de hoeve in Heuvelland, waarin de twee nog hadden samengewoond toen ze een koppel vormden.

De burgerlijke partij vraagt een duidelijk signaal voor de beklaagde. “Mijn cliënte hoopt dat de hel waar ze is doorgegaan snel tot een einde komt”, zei de advocaat van de ex-vriendin. Ze had vier jaar lang een relatie met de beklaagde, waarvan ze twee jaar samenwoonden. Toen ze de relatie stopzette, bleef G. haar bezoeken en opbellen.

Volgens de verdediging beseft de beklaagde dat zijn gedrag niet door de beugel kan. Toen hij eerder opgelegde voorwaarden schond, werd hij in voorhechtenis genomen. Het openbaar ministerie vorderde een ‘passende straf’.

Vonnis op 16 april.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier