Stad Oostende pakt samen met politie inbraakplaag in wagens aan

Korpschef Philip Caestecker. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostende kampt met een inbraakplaag in auto’s. De laatste maanden waren er opvallend veel aangiftes. Zowel de politie als de stad voeren nu extra preventieve controles uit.

In oktober 2019 werd 55 keer ingebroken in geparkeerde wagens in Oostende. November was dan weer goed voor 51 gevallen van inbraak. In december waren er dat zelfs nog enkele meer, toen werd maar liefst 62 keer ingebroken in een geparkeerde wagen. De stad wil nu het probleem aanpakken. “Met de lokale politie gaan we, in samenwerking met het stadsbestuur, inzetten op preventie en sensibilisering. Daarnaast gaan we ook extra controles uitvoeren om het probleem van de inbraken in wagens tegen te gaan”, verduidelijken korpschef Philip Caestecker en burgemeester Bart Tommelein.

In het stadhuis, in de wijkkantoren en in de verschillende ontmoetingscentra zullen flyers verspreid worden. “Met de flyers willen we de wijkbewoners oproepen om geen waardevolle spullen zichtbaar achter te laten in hun wagen. We willen dieven geen reden geven om het raam van de wagen in te slaan om er vervolgens de spullen uit te stelen. Daarom gaan de gemeenschapswachten van de stad controles uitvoeren op geparkeerde wagens. Als er waardevolle spullen zichtbaar aangetroffen worden door de gemeenschapswachten, dan zullen de gemeenschapswachten contact opnemen met de lokale politie. Zij zoeken dan op hun beurt de eigenaar van de wagen op en spreekt ze erover aan”, laat schepen van Samenleven,Maxim Donck (N-VA) nog weten.

In de straten waar de meeste diefstallen gebeuren zullen de gemeenschapswachten en de interventiediensten van de lokale politie een extra oogje in het zeil houden. “Sinds december neemt het aantal diefstallen gelukkig terug af. Maar we blijven de situatie nauwlettend opvolgen’, aldus de korpschef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier