Staatssecretaris De Backer over de foto’s van het seksfeestje: “Altijd zwaar bestraffen”

© BELGA
Redactie KW

Staatssecretaris voor de Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is tevreden met het werk van het parket nu er een doorbraak lijkt te zijn over de foto’s van het feestje in zomerbar “La Brasa” in Langemark. “Dergelijke schending van de privacy moet altijd zwaar bestraft worden”, reageert hij maandag.

Het parket startte vorige week een opsporingsonderzoek nadat Open Vld-schepen Frank Gheeraert een klacht indiende tegen de maker van een 800-tal foto’s van een seksfeestje in de zomerbar.

“Ik ben erg tevreden met het grondige werk van het parket. Wat de dader hier deed, kan niet door de beugel en moet zwaar bestraft worden. Heimelijk foto’s nemen, afpersen en beelden verspreiden is een grove inbreuk op de privacy van mensen. We moeten nu streng optreden en duidelijk maken dat we als maatschappij privacy belangrijk vinden”, dixit staatssecretaris voor de Privacy Philippe De Backer.

De staatssecretaris onderstreept dat het belang van privacy zeer groot is. “Dit toont de essentie van privacy en de nood van privacybescherming voor eens en voor altijd aan. Het is niet zomaar een loos begrip. Dit gaat over mensen. De dader(s) moeten, naar de letter van de wet, een zware straf krijgen voor de vreselijke gevolgen die hun acties met zich meebrengen“, klinkt het. “De slachtoffers en hun omgeving en families, en dus ook kinderen, worden hier zwaar getroffen.”

Voyeurisme is bij wet sinds 2015 strafbaar.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier