Sporthal Anzegem krijgt al voor de tiende keer inbrekers over de vloer

Met brute fors hebben misdadigers het gewapende raam van de cafetaria kapotgeslagen. © GF
Redactie KW

Een triest jubileum voor Christa Verkest uitbaatster van de cafetaria van de Sporthal. Er werd in de nacht van dinsdag op woensdag voor de tiende keer ingebroken in de sporthal aan de Landergemstraat. De inbrekers hebben een raam kapotgeslagen en een buit van zeven euro gestolen.

“Ik had dinsdagavond al een voorgevoel. Zoals elke avond heb ik nog eens mijn ronde gedaan in de sporthal en een raampje gesloten. Het was een heel rustige avond in het café, ik was om half twaalf al thuis. Niets gezien buiten. En de volgende ochtend krijg ik telefoon van de sportdienst dat er een raam is stukgeslagen aan de kant van het tennisplein”, vertelt Christa Verkest.

Het is al de tiende keer, de laatste keer was drie jaar geleden waarbij de dieven ook ingebroken hebben bij de gemeentediensten. “Na de tiende keer begin je wel je moed te verliezen. Er ligt hier niks meer. Ik neem alles mee naar huis. Ik krijg geen sigarettenautomaat meer omdat die keer op keer leeggeroofd werd. Maar zo’n klappen op het raam dat moet toch iemand gehoord of gezien hebben”, vraagt Christa zich af.

Ze laat evenwel haar hoofd niet hangen: “Ik laat mij niet doen. Ik heb gewoon schrik dat ze mij ooit iets gaan aandoen. Geld kan je gewoon terugverdienen, maar je hebt maar één leven.”

Camera

Of er nu eindelijk een camera komt, is nog maar de vraag. “Ik vraag al jaren om een camera in mijn zaak. De vorige burgemeester Claude Vanmarcke zou er voor zorgen, maar die is er nu niet meer. Ik hoop dat ze nu wel een budget kunnen vrijmaken, want het is gevaarlijk geworden. Ik probeer altijd met de laatste klanten naar buiten te gaan. Zo ben ik niet alleen, je weet maar nooit”, besluit ze.

De politie heeft een proces verbaal opgesteld en vermoed dat het om lokale inbrekers gaat. Ze hebben evenwel geen sporenonderzoek uitgevoerd in de getroffen cafetaria.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier