Spoorwegpersoneel verijdelt twee fietsdiefstallen op perron, daders vluchten

Eén van de fietsen. © repro BB
Redactie KW

Treinbegeleiders van de NMBS hebben woensdagnamiddag twee fietsdiefstallen kunnen neutraliseren in het station van Oostende. Het ging om twee mountainbikes. Ze bleken ‘s morgens gestolen in de badstad.

Rond 14.30 uur zag het spoorwegpersoneel twee mannen van vreemde origine met een mountainbike aan de arm naar het perron wandelen. De twee plaatsten de mountainbikes op afstand en wachtten er op een IC-trein richting Brussel. Toen de treinbegeleiders vroegen wiens eigendom de fietsen waren, zetten de twee het op een lopen. De politie werd verwittigd, maar het duo was al verdwenen.

De twee mountainbikes waren in de vroege morgen gestolen, waaronder een van het merk Orbea aan het Prof. Mac Leodplein. De tweewieler was nochtans met meerdere sloten vastgemaakt. Intussen werden de eigenaars van de gestolen fietsen al teruggevonden. Ze mochten hun fiets gaan ophalen in het bureau van het personeel van het station. Naast de mountainbikes lieten de twee verdachten ook nog twee zakken met mogelijk gestolen werkmateriaal achter.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier