Spilfiguur cocaïnehandel blijft in cel, chauffeur vrij onder voorwaarden

© gf
Redactie KW

Een schroothandelaar uit Moorslede die verdacht wordt van grootschalige cocaïnehandel blijft in de cel. Zijn kompaan, een 58-jarige vrachtwagenchauffeur, werd wél vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zou de trailer met de drugs opgehaald hebben. De man werd daar 50.000 euro voor beloofd.

Zo’n 680 kilogram cocaïne. Goed voor een straatwaarde van ongeveer 40 miljoen euro. Dat stak in de container die door Marino S. (55), officieel een schroothandelaar uit Moorslede, vanuit Brazilië werd ingevoerd. Verstopt tussen heel wat mangaanerts.

Alleen wist de spilfiguur op dat moment niet dat de politie hem nauwlettend in het oog hield. Grote sier hield de vijftiger nochtans niet. Zijn vrouw baat een café in Menen uit en daar roerde hij ook zelf geregeld in de potten. Hij heeft een loods langs de Blankenbergsesteenweg in Brugge, maar voerde dus meer in dan mangaanerts.

Financiële problemen

Marino S. leerde zijn kompaan tijdens een avond op café kennen. Hij kon de 58-jarige trucker ervan overtuigen om mee te helpen bij het invoeren van cocaïne. De man moest daarvoor een container in de haven van Antwerpen ophalen en afzetten op het afgesproken adres.

In ruil zou de man, zelf in financiële problemen, 50.000 euro ontvangen. De politie was echter op de hoogte en kon de hele actie vanop afstand volgen.

Chauffeur vrijgelaten

Uiteindelijk werden de twee verdachten in juni opgepakt. Sindsdien zitten ze allebei in voorhechtenis. De raadkamer besliste dinsdagmorgen om de chauffeur onder voorwaarden vrij te laten.

De man heeft een blanco strafregister en bekende de feiten. Marino S. wordt als de spilfiguur aanzien en blijft twee maanden langer in de cel. Het onderzoek naar eventuele kompanen gaat ondertussen verder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier