Speed op zak bij terugkeer naar Ieperse gevangenis kan gedetineerde zuur opbreken

Redactie KW

Een 48-jarige gedetineerde die na een uitgaansverlof twee dagen te laat naar de Ieperse gevangenis terugkeerde, had bij die terugkeer 0,64 gram speed op zak. Daarom riskeert hij voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een nieuwe celstraf van 9 maanden en een boete van 8.000 euro.

Al sinds zijn vijftiende is Bjorn C. verslaafd aan drugs. Het leverde hem al een waslijst aan veroordelingen en enkele periodes in de gevangenis op. Op 22 februari 2020 keerde hij niet op tijd naar de cel in Ieper terug. Twee dagen later kon hij toch opnieuw gevat worden. Bij een fouille bleek 0,6 gram speed in zijn toilettas te steken.

“In de gevangenis in Brugge zat hij een tijdlang in de drugsvrije afdeling maar bij zijn terugkeer naar Ieper herviel hij onder invloed van enkele medegedetineerden”, pleitte zijn advocaat. Hij vroeg de rechter mild te zijn. Er hangt hem nog 2 jaar (voorwaardelijke) celstraf boven het hoofd door een veroordeling uit 2019. Die dreigt bij een nieuwe veroordeling ook effectief te worden. Vonnis op 15 december. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.