Slechts drie maanden cel voor Afghaan na steekpartij op appartement

© iStock
Redactie KW

Een 25-jarige Afghaan uit Kortrijk is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van drie maanden en een boete van 400 euro omdat hij op zijn appartement een Armeniër met een mes toetakelde. Volgens de rechter was er sprake van uitlokking. De openbare aanklager had nog 30 maanden cel gevraagd.

Op 17 mei 2019 liep bij de politie de melding binnen dat een zwaar bebloede man op de stoep van een appartement in de Sint-Rochuslaan lag. Het Armeense slachtoffer was zware verwondingen aan het hoofd. Een bloedspoor leidde de agenten naar het appartement van Hedayat S. (25) en zijn vriendin op de tweede verdieping.

Uit het onderzoek bleek er een schermutseling te zijn ontstaan toen Hedayat S. bij zijn thuiskomst het onbekende slachtoffer bij zijn vriendin in zijn appartement aantrof. Tijdens de schermutseling vielen beide kemphanen door een trapleuning naar beneden. Volgens S. is dat de oorzaak van de zware verwondingen. Hij ontkent dat hij een mes gebruikte. Het slachtoffer wou niet vertellen wat er juist gebeurd is. Mogelijk situeert de vechtpartij zich in het Kortrijkse drugsmilieu. S. werd in juni 2019 al voor drugshandel veroordeeld. Volgens de rechter was er sprake van uitlokking, waardoor de straf aanzienlijk milder uitviel. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier