Slachtoffers zitten met gemengde gevoelens na overlijden Kevin L.

De burgerlijke partijen in de zaak van de moord in Ettelgem blijven met een dubbel gevoel achter na het overlijden van verdachte Kevin L. (32). Dat laat hun advocaat Jef Vermassen weten in een persbericht. L. stierf zaterdag in de gevangenis van Brugge.

Kevin L, alias Clown Tobi, stapte uit het leven in zijn cel in de gevangenis van Brugge. © JC

Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd op maandagmiddag 14 mei 2018 aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze was de avond ervoor met messteken en slagen om het leven gebracht door haar ex-partner. Na de moord verschanste Kevin L. zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden.

Kevin L. werd aangehouden op verdenking van moord en van wederrechtelijke vrijheidsberoving van de kinderen van het slachtoffer. Sindsdien zat hij in afwachting van zijn assisenproces in de gevangenis van Brugge, maar door zijn overlijden komt de strafvordering te vervallen.

Volgens meester Jef Vermassen zijn de kinderen ernstig getraumatiseerd door wat zich die bewuste dag heeft afgespeeld. Ze vreesden ook om later opnieuw met de dader geconfronteerd te worden. “Nu hij er niet meer is, valt er deels een last van hun schouders, doch blijven zij met heel wat vragen naar gerechtigheid achter. Door het gebrek aan veroordeling ontbreekt elk signaal naar de maatschappij die de gruwel van zijn daden omvat”, aldus meester Vermassen. Het verwerkingsproces verloopt ook nog steeds moeizaam. “De gruwel is namelijk zo immens en gaat verder dan enkel moord. De vader heeft het achterblijvend gevoel dat daders meer rechten hebben dan slachtoffers. Is deze dood een opluchting? Ja, maar de kater die achterblijft, is even zwaar dan voordien”, klinkt het in een persbericht.

De dood van L. betekent nog niet helemaal het einde van het dossier. Kort na de feiten werd immers ook een mogelijke handlanger van ‘Clown Tobi’ opgepakt. Dietwin H. kwam echter pas na de feiten naar Ettelgem en was dus niet betrokken bij de moord. Na bijna twee weken voorhechtenis besliste de onderzoeksrechter al dat hij de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Wellicht zal hij zich voor schuldig verzuim later wel nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.