Op 10 september zag een getuige hoe een Fiat met een man op de motorkap de snelweg in Jabbeke verliet. Op een rotonde viel het slachtoffer uiteindelijk van de motorkap. V.S. liep hierbij slechts lichte verwondingen op.

De Duitse vrachtwagenchauffeur verklaarde aan de politie dat hij op de snelwegparking had gezien hoe een meisje vanuit de koffer van een auto aan zijn vrachtwagen begon te prutsen. Van een van zijn mistlichten bleek de beschermkap in kunststof verdwenen. Het slachtoffer ging voor de wagen van de vermoedelijke dader staan en kwam zo op de motorkap terecht. Het openbaar ministerie verwees naar de elf vorige veroordelingen van de beklaagde en vorderde een effectieve gevangenisstraf.

De verdediging merkte op dat het dossier veel tegenstrijdigheden bevat en vroeg de vrijspraak. Het slachtoffer beweert dat het dochtertje van F.P. zich aan de linkerkant bevond, terwijl de rechterbeschermkap verdwenen is. Bij F.P. thuis werd bovendien vastgesteld dat zijn linkerbeschermkap ontbrak, waardoor het weinig zin had om de rechterbeschermkap te stelen. "Hoe zou een kind van tien jaar dat trouwens met haar vingers kunnen loskrabben?", aldus meester Terence Halsberghe.

De rechter doet op 22 mei uitspraak.

(Belga)

Op 10 september zag een getuige hoe een Fiat met een man op de motorkap de snelweg in Jabbeke verliet. Op een rotonde viel het slachtoffer uiteindelijk van de motorkap. V.S. liep hierbij slechts lichte verwondingen op.De Duitse vrachtwagenchauffeur verklaarde aan de politie dat hij op de snelwegparking had gezien hoe een meisje vanuit de koffer van een auto aan zijn vrachtwagen begon te prutsen. Van een van zijn mistlichten bleek de beschermkap in kunststof verdwenen. Het slachtoffer ging voor de wagen van de vermoedelijke dader staan en kwam zo op de motorkap terecht. Het openbaar ministerie verwees naar de elf vorige veroordelingen van de beklaagde en vorderde een effectieve gevangenisstraf.De verdediging merkte op dat het dossier veel tegenstrijdigheden bevat en vroeg de vrijspraak. Het slachtoffer beweert dat het dochtertje van F.P. zich aan de linkerkant bevond, terwijl de rechterbeschermkap verdwenen is. Bij F.P. thuis werd bovendien vastgesteld dat zijn linkerbeschermkap ontbrak, waardoor het weinig zin had om de rechterbeschermkap te stelen. "Hoe zou een kind van tien jaar dat trouwens met haar vingers kunnen loskrabben?", aldus meester Terence Halsberghe.De rechter doet op 22 mei uitspraak.(Belga)