SK Eernegem is aanhoudend vandalisme spuugzat: “Bel de politie bij de minste verdachte handelingen”

© gf
© gf
Redactie KW

De mensen van voetbalclub SK Eernegem zijn het vandalisme op hun terreinen spuugzat. Afgelopen weekend werd alweer ingebroken in het materiaalhok en werden beschadigingen aangericht. “Het is het zoveelste feit op rij. We hopen dat dit eindelijk stopt en vragen wandelaars of sporters om hun ogen open te houden. Wie verdachte handelingen ziet, moet meteen de politie bellen”, roept trainer en penningmeester Rudi Ilegems op.

Inbraken in het materiaalhok, een stuk getrapte dug-out, een pletwals om terreinen vlak te maken die op de atletiekpiste wordt achtergelaten, netten van de doelen die in brand worden gestoken… Het is een kleine bloemlezing van de baldadigheden die sinds september 2020 plaatsvinden bij de voetbalclub in de Bruggestraat. “Afgelopen weekend hebben we een inbraak in ons materiaalhok vastgesteld. De vandalen haalden het hok overhoop en sleepten onder meer een voetbaldummy naar buiten. Dit kan zo niet langer. Hopelijk kan de politie de daders binnenkort eindelijk vatten”, stelt Rudi Ilegems.

Afgelegen

“Het probleem is dat ons terrein behoorlijk afgelegen ligt. Het seizoen zit erop en er zijn momenteel geen activiteiten meer. Gezien er daardoor weinig sociale controle is, ruiken vandalen hun kans. We stellen vast dat geregeld hangjongeren samentroepen rond onze terreinen. Onlangs is zelfs een koppel, dat met hun kindje kwam spelen op het speelplein, bedreigd geweest”, aldus de trainer-penningmeester.

De politie patrouilleerde al geregeld in de buurt. “Maar het is ontzettend moeilijk om de daders te vinden. Wellicht enkel als ze op heterdaad betrapt worden, zal het stoppen. Daarom roep ik wandelaars en joggers op om meteen de politie te bellen bij verdachte handelingen. Het wordt hoog tijd dat de daders bij de kraag gevat worden en opdraaien voor de schade. We zijn het meer dan spuugzat”, besluit hij.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier