Sjoemelende beleggingsadviseur krijgt 4 jaar cel

Kurt D. in de rechtszaal. © LK
Redactie KW

Een 48-jarige beleggingsadviseur uit Waregem is veroordeeld tot vier jaar cel en 16.000 euro boete omdat hij tientallen mensen oplichtte voor in totaal zo’n 2,8 miljoen euro. Kurt D. kreeg ook een beroepsverbod van 10 jaar opgelegd.

Halfweg december 2018 belandde Kurt D. in de cel nadat bij politie en parket tientallen klachten over hem waren binnengekomen. Familie, vrienden en kennissen van de man meldden het gerecht dat hij hen enorme intresten beloofde op hun geïnvesteerde kapitaal, maar dat ze zelfs na jaren aandringen hun geld niet meer terugzagen.

Ondertussen merkten ze op sociale media dat Kurt D. er een liederlijke levensstijl op nahield. De man poseerde op zijn Facebookprofiel met exclusieve wagens, dure etentjes en dito reizen. Het onderzoek maakte duidelijk dat Kurt D. de gekregen centen nooit belegde, maar gebruikte om andere schulden af te betalen, de beloofde hoge interesten te kunnen ophoesten en een luxueuze levensstijl aan te kunnen houden. Toen de druk van de slachtoffers te groot werd, besloot Kurt D. om op een waanzinnige manier op de Lotto te spelen om alsnog het geld te kunnen terugbetalen. Het grote lot won hij echter niet, integendeel: aan de Lotto hield hij nog een extra financiële put van 170.000 euro over.

Aan de rechter verklaarde de man dat hij enorm veel spijt heeft. “Ik zal mijn slachtoffers zoveel als mogelijk terugbetalen“, beloofde hij. “Daar geloven wij niets van. De put is te groot”, reageren enkele slachtoffers na het vonnis. “De speurders hebben een rekening gevonden met enkele duizend euro op, maar dat is verre van genoeg om alles terug te betalen. En zelfs als hij ooit opnieuw een job mag uitoefenen en geld verdient, zal hij nooit genoeg verdienen om ons terug te betalen. Hoe konden wij toch zo dom zijn? We vertrouwden hem blindelings”, klinkt het.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier